2020. Július 13. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Először adták át a Neumann János Egyetem tudományos elismeréseit

20. alkalommal rendezték meg ma (szerda) a Neumann János Egyetemen a kecskeméti felsőoktatás nagy hagyományokkal rendelkező tudományos rendezvényét, az AGTEDU Konferenciát. A jubileumi rendezvényen az egyetem új akadémiai vezetése idén először adta át az intézmény oktatói és kutatói számára alapított új tudományos elismeréseket.

November 13-án már 20. alkalommal rendezték meg a Neumann János Egyetemen, a kecskeméti felsőoktatás nagy hagyományokkal rendelkező tudományos rendezvényét, az AGTEDU Konferenciát. A Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó esemény megnyitón dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora többek között arról beszélt, hogy a rendezvény immár két évtizede az egyetemen oktatott és kutatott tudományterületek sokszínűségét, változatosságát tükrözi és mutatja be.

Prof. dr. Sztachó-Pekáry István, az Értékmegőrzési Bizottság elnöke köszöntőjében az előadók színvonalas munkáit méltatta. 

Az előadásokat megelőzően adták át idén először az intézmény oktatói és kutatói számára alapított új tudományos elismeréseket.  A GAMF Kar Fiatal Kutatója díját Berczeli Miklós, az Anyagtechnológia Tanszék tanársegédjen kapta.

 A GTK Fiatal Kutatója díjat 2019-ben Bedzsula Bálint Péter, a Menedzsment és Üzleti Kommunikáció Tanszék oktatója érdemelte ki. A KVK Fiatal Kutatója díjat elsőként Ecseri Károly, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar tanársegédje vette át.

Az Év Publikációja díjban Kovács Zsolt Ferenc, a GAMF Műszaki és Informatikai Kar tanársegédje, a 2019-es Év Művészeti Alkotása díjban dr. Ragó Lóránt DLA, a Pedagógusképző Kar főiskolai adjunktusa részesült.

Az Év Kutatója díjat pedig idén dr. Devosa Iván PhD, a Pedagógusképző Kar tanársegédje nyerte el. Az idei konferencia mottója az „értékteremtő tudomány”, amelynek jegyében 11 szakterület mutatkozott be, az agrártudománytól a robotikán át egészen a művészetekig.

Élő adás