2019. Szeptember 19. Csütörtök  Vilhelmina

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Heart konferencia a Pedagógusképző Karon

Heart címmel tartottak konferenciát szerdán a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karán. Idén is az Egészségtudományi és Egészségfejlesztési Kutatócsoport szervezte a rendezvényt. Számos tudományág képviselője kalauzolta a résztvevőket a tudomány útjain.

A Heart azaz a Health Economy Art konferenciát már 5 éve rendezik meg a Neumann János Egyetem Pedagógusképző karán. A szerdai konferencián helyi, és nemzetközi intézmények előadói vettek részt. Az eseményt Fülöp Tamás a Pedagógusképző Kar dékánja nyitotta meg beszédével. Elmondta, a konferencia elsősorban az egészségről, a tudományok együttműködéséről, a gazdaságról és természetesen a művészetekről szól.

- Úgy gondolom, egy nemzetközi konferencia mindig egy jó lehetőség a kar bemutatkozás számára is. Az itt folyó kutatásokat, a kutató műhelyeink munkáját, oktatóink munkáját tudjuk nemzetközi szintéren is bemutatni - mondta Fülöp Tamás.

A rendezvényen az Egyetem Erasmus programos hallgatója Fernando Lopez Pacheco zongora játékát hallgathattuk meg. Stábunk az esemény fontosságáról Dr. Devosa Ivánt kérdezte meg, a konferencia egyik szervezőjét.

- Gyakorlatilag, ami a fő cél, látható a közönségből is: a fiatalokat szeretnénk megszólítani, és az ő ismereteiket bővíteni, de úgy hogy mindez érdekes, izgalmas legyen számukra. Ne úgy éljék meg, mint egy puszta órát, hanem magukkal a kutatókkal találkozzanak, és tőlük hallják a legfrissebb eredményeket- mondta a szervező. 

A diákok szerint, nagyon hasznos a konferencia, hiszen sok érdekességet tudhatnak meg a külföldi partnereiktől, illetve az országokról is új információkat szerezhetnek. Fülöp Tamás zárásképp elmondta stábunknak, hogy nagyon szívesen adnak otthont az ilyen típusú rendezvényeknek, hiszen különböző tudományterületek találkozásáról van szó, és nagyon bíznak benne, hogy ezek az új kutatási eredmények, majd az oktatási programjaikban is hasznosulni tudnak.

Élő adás