2019. Szeptember 19. Csütörtök  Vilhelmina

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Konferencia Kecskemét Város Napja alkalmából

Kecskemét a 650 éves város címmel rendezett konferenciát hétfőn délelőtt a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kara, a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára és a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nonprofit Kft.

Kecskemét 650. születésnapja alkalmából rendeztek tudományos konferenciát a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karán. A  rendezvény célja, hogy a különböző kutatóműhelyek és közgyűjtemények együtt emlékezzenek meg a jeles évfordulóról.

– A Pedagógusképző Karon több tudományos műhely is működik, a Hely- és Családtörténeti kutatóműhelyben folynak olyan kutatások, amelyek a város történetével is kapcsolatosak, és mi is szerettünk volna méltó módon megemlékezni a 650 éves Kecskemétről – mondta dr. Fülöp Tamás, a kar dékánja.

Az előadók több éves, vagy akár évtizedes kutatásaik legfrissebb eredményeit osztották meg a vendégekkel. Az előadásokból sok érdekességet megtudhattak a résztvevők a város kezdeti időszakáról, gazdaságtörténetéről, társadalomtörténetéről vagy éppen az oktatásról.

Élő adás