2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Lezárult a TIT Élményközpont tanulmányi versenye - Videóval

400 versenyző vett részt a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a kecskeméti önkormányzat által szervezett online tanulmányi versenyen, melynek eredményhirdetését ma délután tartották a TIT Élményközpontban.

Online tanulmányi versenyt szervezett a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a kecskeméti önkormányzat a TIT Élményközpontban 8-18 év közötti diákok részére . A megmérettetésre 31 iskola 400 diákja jelentkezett, akik három korcsoportban és hét tudományterületen adhattak számot tudásukról. A jelentkezőknek videókat kellett készíteniük, a témakörök szorosan kapcsolódtak a koronavírus-helyzet ideje alatt tartott online előadásokhoz. A versenyfeladatokat értékelő szakmai zsűri is az előadók közül került ki, de a közönség is szavazhatott.

Szabics István megyei igazgató elmondta, kreatív, innovatív, érdekes és természetes alkotások születtek. Kiemelte, a zsűri és a közönség véleménye nagyon sokszor megegyezett, ami azt is jelzi, hogy az interneten szavazók is a minőségi munkát értékelték, és nem adott személyekre szavaztak.

Tantárgyanként és korcsoportonként az első három helyezett jutalomban részesült, így 50 értékes díj átadására került sor. A díjakat Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester adta át, aki köszöntőjében elmondta, ahhoz, hogy a mai világban a pedagógia meg tudjon maradni korábbi értékközvetítő funkciójában, igazodnia kell a kihívásokhoz, válaszolnia kell a fiatalokat foglalkoztató kérdésekre. Ez az élménypedagógia, a TIT Élményközpont tanulmányi versenye pedig azt mutatja, hogy ennek van létjogosultsága. 

A versenyfeladatok értékelését végző szakmai zsűri:

1. Járműépítés és járműtechnika – Papp Klaudia és Drahos Gábor
2. Fizika - Sikó Dezső
3. Környezetvédelem-biológia - Lendvai Mária
4. Robotika - Tóth Viktor
5. Csillagászat-űrkutatás - Szűcs László és Balogh Gábor
6. Kémia - Brenyó Zsóka és Mihálka Jenő
7. Akusztika - Szénási Pál és Rab Attila

Élő adás