2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Sikeres volt a Kutatók Éjszakája

„Lufidurrantó lézerek”, tüzes kísérletek, visszafelé folyó víz. Ezek és ezekhez hasonló különlegességek várták a vendégeket a Kutatók Éjszakáján. Három intézménybe látogattunk el, ahol nem mindennapi élményben volt részünk.

 

A Bányai Júlia Gimnáziumban egy tollat nem lehetett leejteni, annyian voltak kíváncsiak az iskolai programokra. Az első emeleti kémia laborban szó szerint a tűzzel játszottak a diákok, akik egyebek mellett úgy kotyvasztottak össze különböző anyagokat, hogy a végén a folyadékok a szivárvány minden színében pompáztak. Egy emelettel lentebb az ördöglakatot kellett kinyitni, de számos logikai játék várta a fiatalokat.

A Piarista Gimnáziumban is több programmal készültek. A leglátogatottabb a Hírös Rescue Team bemutatója volt. Nem csoda, hogy Mogyi és Füge, a két kereső kutya vitte a prímet, minden vezényszóra engedelmeskedtek, eltűnt gyerekeket kerestek meg, és még tisztelegtek is. Egy másik helyszínen újraélesztést lehetett tanulni egy felnőtt- és egy csecsemőbábun.

A Neumann János Egyetem is tartogatott meglepetéseket. Dr. Csík Norbert a fizikát hozta testközelbe. A varázsszobában elérte, hogy a víz visszafele folyjon, de a zenét is „elkapta” a levegőben. A Kenji Racing Team és a KEFO Motorsport is bedurrantotta a járgányait, melyek közül az egyik szikrát hányt, ha gázt adtak rá a hallgatók. Számos szőlőfajtából lehetett csemegézni dr. Baglyas Ferenc jóvoltából. A bátrabbak chilit kóstolhattak. A paprikák között szerepelt a világon a legjobban csípő chili is.

A programpaletta igazán színesre sikeredett idén is. Részletek a Kecskeméti Televízió hétfői Kiemelő magazinjában láthatnak majd.

A képre kattintva galéria nyílik

Élő adás