2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Frissítve: Eloltották a Bugac külterületén égő fenyvest

Mintegy nyolchektárnyi területen égett egy KEFAG-fenyves csütörtökön késő délután a Bács-Kiskun megyei Bugac külterületén. Az oltást nehezítette a szél, de lakott terület nem volt veszélyben, és az elsődleges adatok szerint személyi sérülés sem történt. Három megye és a főváros tűzoltósága a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett jelentős erőkkel vonult fel az egyébként nehezen megközelíthető helyszínre. Több órás munka után estére oltották el a lángokat.

Frissítés:

Az egységek huszonnégy vízsugárral dolgoztak a helyszínen. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a kiskunfélegyházi, a kecskeméti, a kiskunhalasi, a csongrádi, a szentesi, a fővárosi, a kalocsai, a kiskőrösi, a dabasi, a szegedi és a monori hivatásos tűzoltók, a kisteleki és a ruzsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói, valamint a nyárlőrinci, a kiskunmajsai és a tiszakécskei önkéntes tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, közös erővel, több oldalról támadva, több órás munkával és összesen huszonnégy vízsugárral oltották el a lángokat. Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.

Korábban írtuk:

Több mint félszáz tűzoltó oltja több tucat járművel – Bács-Kiskun Csongrád és Pest megyéből – azt az erdőtüzet, amelyet délután fél kettő tájban jelentettek be a katasztrófavédelem megyei műveleti szolgálatához. A három megye hivatásos és önkéntes tűzoltói hamar a helyszínre értek, munkájukat dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató irányítja. A kiérkező egységek meg is kezdték az oltást, sikerült megfékezniük a lángokat, tovább nem terjednek, viszont a munkát nehezít a nehéz terep, a szél és hogy döntően gyorsan égő fenyőfák kaptak lángra. Legmagasabb fokú készültség mellett az oltás jelenleg is tart, a kár jelentős, de a bugaci lakott terület nincs veszélyben.

Élő adás