2020. Január 20. Hétfő  Sebestyén

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Íjászatban is dobogósok a Bács-Kiskun megyei tűzoltók

A IV. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyen huszonnégy regisztrált szervezet mintegy hetven versenyzője vett részt a Tolna megyei, Sötétvölgyben. A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot képviselő versenycsapat derekasan helytállt a versenyen, bronzéremmel tért haza a csapat.

A versenyzők nyolc kategóriában, fejenként három-három lövést leadva haladtak végig a huszonnégy célt tartalmazó pályán, ahol élethű, háromdimenziós célpontokra lőhették ki nyilaikat. Ezek között többségében olyan vadak voltak, amelyekkel találkozhatunk is erdeinkben, de azért akadtak szép számmal egzotikus fajok is, így például óriásteknős és tigris.

 A háromdimenziós íjászat a vadon élő állatokat megformázó, térbeli célokról kapta a nevét, amelyeken a különböző találati zónákat nem eltérő színnel, hanem a célba süllyesztett választóvonalakkal jelölik. A különböző kategóriákba sorolt íjászok más-más távolságokról röpítik ki nyilaikat, a nehézségét pedig az adja ennek a terepíjászati módnak, hogy nem előre ismert távolságokról kell a lövést leadni.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata a rövidtávú kategóriában, remek teljesítménnyel III. helyezést ért el.

A csapat tagjai:

Törteli Imre tű. százados – Kiskunhalas Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Németh Richárd tű. főtörzsőrmester – Kiskőrös Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Benkovics Sándor tű. törzsőrmester – Baja Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Varró Dániel tű. törzsőrmester – Kiskőrös Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Élő adás