2020. Május 27. Szerda  Hella

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Visszavonták a kecskeméti tűzoltósági laktanya közbeszerzését

Az ajánlatkérő Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az uniós közbeszerzési közlönyben tette közzé, hogy a hírös városi és a pécsi épület közbeszerzését is törli. Azonban vélhetően még augusztusban újra kiírják a tendereket.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság visszavonta a kecskeméti és a pécsi tűzoltóság épületére kiírt közbeszerzést. Azért, mert túl sok, több, mint 600 kiegészítő kérdés érkezett a kiírt közbeszerzésekhez. Ezeket meg kellene válaszolniuk és be kell emelniük a pályázati dokumentációba. Azonban ez sokkal bonyolultabb lett volna, mint újra kiírni a tendereket. – mondta el Mukics Dániel tűzoltó őrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A két nyílt közbeszerzés eredménytelenségét az uniós közbeszerzési közlönyben tetté közzé. Kecskeméten és Pécsett is uniós pénzből épülne új tűzoltósági épület, de a katasztrófavédelem mindkét ajánlati felhívást visszavonta. Mindkét épület a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak, a városi katasztrófavédelmi kirendeltségnek, továbbá a hivatásos tűzoltóságnak adna helyet. A kecskeméti, háromszintes épület hasznos alapterülete közel 5300 négyzetmétert tenne ki. A visszavonásról az érdeklődő gazdasági szereplőket is tájékoztatták.

A katasztrófavédelem a kiegészítő kérdéseket és a válaszokat beépíti a közbeszerzésbe. Ezt vélhetően még augusztusban új közbeszerzési eljárásokat írnak majd ki.

Kecskemét percről percre

Élő adás