2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A generációk közötti kapcsolatot erősítené a nyugdíjas szövetség

A Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége számos újítást tervez 2020-ra. A szervezet egyebek mellett szeretne párbeszédet indítani a fiatal felnőttek és a szépkorúak között. Mindezekről Szalókiné Dr. Kiss Katalin számolt be a Kecskeméti Televízió Szieszta cím magazinműsorában.

A generációk közötti kapcsolat erősítése azért nagyon fontos, mert sok idős él egyedül, elhanyagoltan, család nélkül Kecskeméten is. Életminőségüket jelentősen javítaná, ha a fiatal felnőttek megértéssel fordulnának feléjük. Sok esetben ők maguk zárkóznak el az emberi kapcsolatok elől, de fontos látni azt, hogy ilyenkor is meg lehet találni a módját annak, hogy segítsünk.

A műsorban arról is szó esett, hogy 37 Kecskemét és környékén található klub nagyjából 2000 idős embert mozgósít rendszeresen sporttevékenységek, versmondás, népdaléneklés formájában. A nyugdíjasszövetség fő céljai között szerepel a szórakozási lehetőségek biztosítása a tagok számára, akik idén is sokféle programból választhatnak. Például táncklub, különböző sportrendezvények, kirándulások, disznótoros. A vezetőség célja, hogy élettel teliek legyenek a nyugdíjasok mindennapjai.

 

 

Élő adás