2021. Július 23. Péntek  Lenke

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kodály Pont - Takács Emese

A Kodály Pont ma esti előadója Takács Emese volt, aki tárogató műsorával szórakoztatta a közönséget.  

2021.07.22. 22:17

Dalesttel folytatódott a Kodály Művészeti Fesztivál

Kodály Zoltán és Gustav Mahler művei csendültek fel ma (csütörtök) este a Kodály Művészeti Fesztivál esti rendezvényén. A koncerten a világhírű basszbariton, Bretz Gábor énekhangjában és a neves karnagy, zongoratanár, Gráf Zsuzsanna játékában gyönyörködhettek a zeneszeretők.

2021.07.22. 22:09

Hangulatos produkciók, varázslatos koncertek a Kodály Fesztiválon – galériával és viedóval!

Javában zajlik a Kodály Művészeti Fesztivál. Minden este fél hétkor rögtönzött produkciókkal találkozhatnak az arra járók a Deák Ferenc tér Kodály Pontján, valamint a tartalmas programban meghirdetett, a város különböző helyszíneire szervezett, speciális effekteket is alkalmazó koncerteknek lehetnek részesei az érdeklődők. A mai nap eseményeiből készítettünk egy kis összeállítást. 

 

2021.07.21. 22:05

2019 után ismét Kodály Művészeti Fesztivál

A Covid-járvány miatt a szokásos egy év helyett kettőt kellett várni a nyári időszak egyik legpatinásabb kecskeméti rendezvényére. A Kodály Művészeti Fesztivál programjai tavaly elmaradtak, idén azonban már ismét örülhetnek a kulturális események iránt érdeklődők.

 

2021.07.19. 15:05

Megkezdte a felkészülést a Nemzeti Ifjúsági Kórus a pénteken induló koncertsorozatra

Hét nap felkészülés Kecskeméten és öt koncert hazai városokban: ez a Nemzeti Ifjúsági Kórus idei programja. Hihetetlenül kevés ideje van a Kárpát-medence minden részéből érkező 48 énekesnek, hogy a két karnagy, Erdei Péter és Nemes László Norbert irányításával megtanuljon egy új műsort, ami ráadásul három ősbemutatót is tartalmaz. A július 23-án induló koncertsorozat állomásai: Tihany, Debrecen, Békéscsaba, Kecskemét és Budapest. A Nemzeti Ifjúsági Kórus programját a Filharmónia Magyarország gondozza. 

2021.07.18. 16:15

Hétfőn este főtéri koncerttel indul a Kodály Fesztivál

A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertje nyitja meg a 2021-es Kodály Művészeti Fesztivált. A rendezvény ingyenes és minden bizonnyal lehengerlő élmény lesz Kecskemét főterén, július 19-én 20 órától. A zenekart Hollókői Huba vezényli, a műsoron Kodály, Bartók, Dohnányi művei szerepelnek.

2021.07.18. 12:10

60 éves a Cantus Nobilis: beszélgetés a kórus egyesületének elnökével

Jubileumi koncerttel ünnepelte megalakulásának 60. évfordulóját a Kecskeméti Cantus Nobilis Kórus. A kórus 1961-ben alakult, amelyet idén több formában is megünnepelnek. Ennek kapcsán beszélgettünk a Kecskeméti Médiacentrumban Ferenczyné Kerekes Edittel, a Kecskeméti Pedagógus Kórus Egyesület elnökével.

2021.07.18. 08:20

III. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozó Kecskeméten – galériával

Több mint 250 fúvós zenész, 10 hazai és határon túli településről zenélt együtt szombaton délután Kecskemét főterén a III. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozón.

 

2021.07.17. 20:58

Hétfőn indul a Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten

Fiatalos lendület, igazi fesztiválhangulat, neves fellépők, új helyszínek fémjelzik az idei megújult arculatú Kodály Művészeti Fesztivált. Sőt, ezúttal nemcsak hallgathatjuk a műveket, de a magukban művészvénát sejtők, valamint a profi művészek be is mutatkozhatnak a Kodály szellemiségét megidézni kívánt köztéri platformon. A régi, ismerősen csengő nevek, valamint további neves művészek mellett igazi kuriózumként zseniális, világhírű trombitaművésszel találkozhatunk, de a népi és dzsessz-dallamok, motívumok is fontos szerepet töltenek majd be a programsorozatban. A fesztivál július 19-én, hétfőn veszi kezdetét a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar műsorával, a palettán Kodály, Bartók és Dohnányi művei, de már holnap este, előzetesként, meglepetés-programmal indul.


 

2021.07.17. 17:19

6. Tárogatós Világtalálkozó

Felvidékről, Erdélyből, Kárpátaljáról, határon innen és határon túlról is érkeztek tárogató művészek a 6. Tárogatós Világtalálkozóra pénteken este a kecskeméti Evangélikus templomba. Legmesszebbről Amerikából érkezett művész a hangversenyre.

2021.07.17. 07:37

Élő adás