2018. Augusztus 16. Csütörtök  Ábrahám

17°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Óriási siker volt a JAZZFŐVÁROS

Négy nappal ezelőtt Kecskemét a jazz fővárosa lett. Szinte folyamatosan szólt a zene a Benkó Zoltán Szabadidő Központban, szombaton este rengetegen látogattak ki, hogy részesei legyenek a kecskeméti Jazz Woodstocknak. Ma búcsút vettünk a fesztiváltól, de nem örökre. Jövőre biztosan lesz folytatás.

2018.08.05. 13:41

Szenzációs volt a hangulat a JAZZFŐVÁROS első napján

A csütörtöki bemelegítés után pénteken igencsak felpörgött a hangulat a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A JAZZFŐVÁROS fesztivál első napján alig volt hely a táncparketten. A kevésbé gyakorlottaknak is nehezükre esett ülve hallgatni a koncerteket. Egyrészt azért, mert ülőhely estére már nem nagyon maradt. A nyár este, a kiváló a hangulat és vérpezsdítő jazz pedig még a botlábúakat is táncra csábította.

2018.08.04. 10:33

Swing partival indult a JAZZFŐVÁROS fesztivál

Már a nulladik napon is remek volt a hangulat a vasárnap délelőttig tartó JAZZFŐVÁROS fesztiválon. Csütörtökön este ingyenes swing partira várták a vendégeket, ma (péntektől) pedig kezdődik az igazi buli.

2018.08.03. 10:55

Startol a JAZZFŐVÁROS fesztivál!

Európa tíz országának kilencven zenésze lép színpadra az augusztus 2. és 5. között zajló kecskeméti Jazzfőváros szabadtéri családi fesztiválon - mondta el Ittzés Tamás fesztiváligazgató az MTI-nek.

2018.08.02. 09:03

Carlos Santana muzsikája szólt a Romkertben

Fülbemászó latin zene csalogatta kedden este a Romkerthez a kecskemétieket. Hatodik alkalommal tartott ugyanis hangulatos koncertet a Barátok templománál a kecskeméti Milagro Santana Tribute Band, a közönség nagy örömére.

2018.08.01. 11:25

Organic Doromb - Világújdonság közeleg Szilágyi Áron debütáló szólólemezén

Elkápráztató zenei és videó-élmény! Egy látványos, műemlék vezérlőteremben ugrál, táncol, pörög különleges, elektronikus hangzású, mégis akusztikus zenéjére Szilágyi Áron. A kecskeméti dorombművész – a Leskowsky Hangszergyűjtemény vezetője – új lemeze iránti érdeklődés nemzetközi szinteket ért el, csak az elmúlt hetekben New Yorktól Franciaországig mozgatta meg a közönséget egyedi muzsikájával. Az újdonságról érdeklődtünk nála.

2018.07.31. 17:47

A Nemzeti Ifjúsági Kórus koncertjével zárult a Kodály Művészeti Fesztivál

A Nemzeti Ifjúsági Kórus koncertjével ért véget az ez évi Kodály Művészeti Fesztivál. A Nagytemplomban megtartott péntek esti hangverseny egyben a Nemes László Norbert és Erdei Péter vezette együttes ötnapos nemzetközi turnéjának záró programja is volt.

2018.07.28. 10:22

Kodály ihlette táncest

Feledi János, a Feledi Project és a Trio à la Kodály közös előadásával folytatódott csütörtök este a Kodály Művészeti Fesztivál. A Városháza díszudvarán Prozódia címmel megtartott táncestet Kecskemét neves szülöttje, Kodály Zoltán zenei világa inspirálta.

2018.07.27. 06:27

Újra a jazz fővárosa lesz Kecskemét!

Legalábbis augusztus 2-a és 5-e között, amikor harmadik alkalommal ad otthont Benkó Zoltán Szabadidőközpont a JAZZFŐVÁROS fesztiválnak. Idén 2+2 napon át szól a klasszikus jazz a legjobb hazai és nemzetközi előadóknak köszönhetően. Akár strandolás közben, a legfinomabb söröket kortyolgatva is élvezhetjük a muzsikát, sőt a táncparkett ördögeivé is válhatunk Fred Astaire és Ginger Rogers példáját követve. A részletekről Ittzés Tamás fesztiváligazgatót kérdeztük.

2018.07.25. 13:01

Könnyed komolyzene a Pro Musica Fúvósötössel

Zenetörténeti utazáson vehettek részt mindazok, akik a Kodály Művészeti Fesztivál kedd esti koncertjére ellátogattak. A Városháza díszudvarán a Pro Musica Fúvósötös előadásában különböző zenei irányzatok dallamai szólaltak meg.

 

2018.07.25. 08:30

Élő adás