2020. Június 1. Hétfő  Tünde

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

90 éves a Kecskeméti Vég Mihály Énekkar

Közel nyolcvanan léptek fel az Újkollégium dísztermében szombaton délután, ekkor ünnepelte ugyanis a Kecskeméti Vég Mihály Énekkar a kilencvenedik
évfordulóját.

Megtelt a Kecskeméti Újkollégium díszterme szombat délután. A Kecskeméti Vég Mihály Énekkar most ünnepelte 90 éves fennállását, a jeles alkalomból koncertet szerveztek. Az ünnepségen Kuti József, a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkésze köszöntötte a résztvevőket, majd a reformáció korabeli és a 20. századi magyar protestáns szerzők, főleg Osváth Viktor alkotásai hangoztak el.

A műsor a bűnbánó énekekkel kezdődött, az Isteni áhítattal folytatódott, végezetül pedig Ünnepi énekkel zárult. A záró rész egyben ősbemutató is volt, mivel a jeles eseményre Hargita Péter, főiskolai tanár a kilencvenedik zsoltárból komponálta az Ünnepi Ének című, három harsonára, vegyeskarra, orgonára és dobra írt kompozícióját. A díszterem előtti folyosón pedig, meg lehetett tekinteni a Kecskeméti Vég Mihály Énekkar elmúlt kilencven évéről készült összeállítását is.

- Ugyan az énekkar tagjai és karnagyai is váltják egymást, de Jézus Krisztus tegnap is és ma is ugyanaz. Mivel a Református Egyházközség kórusáról van
szó, így ilyen értelemben ez is örök - hangsúlyozta Mikesi Tibor kántor, a Kecskeméti Vég Mihály Énekkar karnagya az ünnepségen.

Élő adás