2021. Június 17. Csütörtök  Laura

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Dobogós lett a Resti Kornél a HangHordozók versenyen - Videóval

Harmadik helyezést ért el a kecskeméti Resti Kornél 'Eredetimegjelölésselellátott' zenekar a HangHordozók – Énekmondók Kárpát-medencei versenyen. Az elért siker után a zenekar már újabb célt is kitűzött: támogatást gyűjt egy rádiószínház formájában megvalósuló albumra.

Harmadik helyezést ért el a kecskeméti Resti Kornél 'Eredetimegjelölésselellátott' zenekar a Versmaraton rendezvénysorozat részeként szervezett HangHordozók – Énekmondók Kárpát-medencei versenyen. A verseny célja évről évre a kortárs magyar líra és a könnyűzene ötvözése, illetve a dallamokba öntött költészet népszerűsítése. A pályázatot a Magyar Napló Kiadó és Folyóirat hirdette meg. A versenyzőknek az Év Versei című kötetből kellett választaniuk egy verset, amelyet megzenésítenek.

– Kornél tűvé tett egy jó versért mindent és végül, de nem utolsósorban talált egy verset Nádasdy Ádámtól Csak Kirándul címmel. Ezt dolgoztuk fel – nyilatkozta a Kecskeméti Televízió stábjának Papp Máté gitáros, énekes.

A megzenésítés olyan jól sikerült, hogy a zenekar a megmérettetésen harmadik helyezést ért el, ez pedig pénzjutalommal is járt.

A zenekarnak több terve is van a közeljövőben. Az egyiket csütörtökön kezdték megvalósítani azzal, hogy egy közönségi finanszírozós kampányt indítottak el. A gyűjtésükkel egy rádiószínház formájában megvalósuló albumot szeretnének elkészíteni, ehhez kérnek támogatást. A készülő válogatáshoz Kecskemét városa is adott támogatást, ezt szeretnék kiegészíteni.

Kecskemét percről percre

Élő adás