2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Durányik Lászlót ünnepelték a Kodály Iskolában

Az idei megyei Prima-díj egyik kitüntetettjét, Durányik László karnagyot ünnepelték csütörtök délelőtt a Kodály Iskola Nemesszeghy Márta termében.

Durányik László 1995-ben Nyíregyházáról került az intézménybe. Rövid idő alatt létrehozta a Miraculum Gyermekkart, majd a már középiskolássá érett egykori miraculumosokból az Aurin Leánykart, akikkel ez ideig csaknem félszáz hazai és nemzetközi verseny első helyezését gyűjtötte be. Az Aurin Leánykarból kinőtt tanítványaiból alapította meg az Aurin Női Kart, később az Aurin Vegyeskart, ahol a ma már negyvenedik életévük körül járó, egykori tanítványai énekelnek.

Durányik László eddigi pályája során 15 különféle művészeti és pedagógiai elismerésben részesült. Többek között megkapta a Kodály Zoltán-díjat, a Csokonai-díjat, a MOL Tehetséggondozásért díját és Bács-Kiskun megye művészeti díját. November 29-én nyerte el a Vállalkozók Országos Szövetsége Bács-Kiskun megyei szervezete által alapított megyei Prima díjat a magyar zeneművészet kategória győzteseként.

A csütörtöki ünnepségen Durányik László jelenlegi tanítványai is részt vettek, és közösen elénekelték Kodály Zoltán Berzsenyi Dániel versére írott,  A magyarokhoz című kórusművét a díjazott irányításával.

A Prima díjas karnaggyal hosszabb interjút láthatnak majd a Kecskeméti Televízió Múzsa magazinjának december 17-i adásában.

Élő adás