2021. Május 6. Csütörtök  Ivett

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Koncertet adott ma délután az Aurin Leánykar

Hamarosan újabb koncertturnéra indul az Aurin Leánykar. A Kodály Iskola idén 20 éves énekkarának következő útja Litvániába vezet.

Nem tudni, hogy ki van az oszlop mögött – hangzott el a koncert felvezetésében Durányik Lászlótól, a kórus karnagyától. Az énekkar vezetője arra utalt, hogy minden fellépés újabb lehetőségeket rejt magában, hisz a közönség soraiban ülhetnek olyanok, akik a színvonalas produkciót hallva újabb fellépésre invitálják a leánykart. Hasonlóképp történt ez a hamarosan induló litvániai koncertturné esetében is, ahová Ramigijus Adomaitis, a Dadilelis fiú és ifjúsági kórus művészeti vezetője hívta meg az énekeseket.

Az út során az énekkar a Šiauliaiban megrendezésre kerülő „A jövőhangjai" II. Nemzetközi Mesterkurzusra és Konferencián reprezentálja hogyan működik a gyakorlatban a Kodály-módszer. A konferenciát követően pedig hét templomi fellépése lesz a lányoknak. Énekelnek többek között Šiauliai katedrálisában és a közeli Pasvalys és Kuršénai városok templomaiban.

Az utazásra egy főként kortárs műveket tartalmazó 60 perces egyházzenei műveket tartalmazó programmal készült az énekkar. A repertoárt vasárnap délután a Szentcsalád Plébánia és Közösségi Ház nagytermében a „Keresztek hegye” című hangversenyen mutatták be az érdeklődőknek. A műsorban egy meglepetés darab is volt. Felköszöntötték a születésnapját épp a koncert napján ünneplő Lovászné Gajdos Évát, aki zongorás kísérőként működött közre az hangversenyen.

 

A kórust a Városi Támogatási Program Kecskemét, a Magyar Művészeti Akadémia, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatják.

Élő adás