2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Bemutatták a 125 éves kecskeméti zeneiskola 3. kötetét

Újabb kötet jelent meg a kecskeméti zeneiskola 125 éves évfordulója alkalmából. A Palotás József nyugalmazott igazgató, zenetanár által összeállított kötet a harmadik könyv, amely az Emlékek, emlékezések címet kapta. A könyvet a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Katona József Emlékházban mutatta be a szerző pénteken délután.

Palotás József nyugalmazott igazgató, zenetanár mutatta be harmadik kötetét, amely a 125 éves kecskeméti zeneiskolának állít emléket. Az Emlékek, emlékezések című iskolatörténeti albumról maga a szerző beszélt a Katona József Emlékházban.

– Nagy múltú intézményről van szó, ugye a 125 év eleve sokat mond, és sok-sok esemény, sok-sok élmény, emlék van, amit szerettem volna megosztani is, meg rögzíteni is fotókönyvek formájában – mondta Palotás József, nyugalmazott igazgató, zenetanár.

A kötetben fényképeket találunk a zeneiskola korábbi épületeiről és M. Bodon Pál igazgatóról, továbbá az iskola egykori növendékeinek emlékezései is megjelennek az albumban dokumentumokkal. Olvashatók interjúk volt tanítványokkal, tanárokkal, és megjelennek a zeneiskolai események az 1940-es évektől az 1960-as évekig, életképekkel a régi tantestületről.

– Több mint tíz személyt kértem fel, többségük a zeneiskola egykori növendéke volt, de olyan is van, aki a névadó igazgató, M. Bodon Pál szomszédjának gyermeke, ő is a fotókönyv egyik alanya. Őket megkértem, hogy részben írjanak, vagy, aki nem akart írni, mert nehezen veszi a kezébe a tollat, azzal egy kis interjút készítettem, és ezt is beletettem a könyvbe – tette hozzá a zenetanár.

A kötetet bemutatója során képeket is vetítettek a vendégeknek Babarczy Szilveszter közreműködésével. 

 

 

 

 

 

 

 

Élő adás