2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Ezúttal is elvarázsolták a közönséget a Miraculum kóruscsalád ünnepi koncertjei

Énekszótól volt hangos a kecskeméti Nagytemplom szombaton délután és este. A tradíciónak megfelelően a Miraculum kóruscsalád idén is két koncertet adott Varázslatos karácsony címmel, Durányik László Prima-díjas karnagy és kórusvezető vezényletével.

A Miraculum és Aurin kóruscsalád minden kórusa megmutatkozott szombaton két telt házas karácsonyi koncert keretein belül a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánián. A Miraculum Gyermekkar kezdte meg az ünnepélyt Kocsár Miklós, Daróczi Bárdos Tamás és Kodály művekkel. A legnagyobb sikert A szolmizáló Télapó című darabjukkal aratták, amikor az összes  felső tagozatos gyermek télapó sapkában énekelt és szolmizálta saját szólamát.

Ezt követően a nemzetközi sikereket elért és 2009-ben Bács-Kiskun Megyei Prima díjat kapott Aurin leánykar lépett színpadra. Az ő repertoárjukban Kodály Zoltán, Vajda János és Orbán György kórusművei szólaltak meg.  Majd a Miraculum gyermekkar, Aurin leány-, női-, és vegyeskar lépett színpadra számos ünnepi művel. Olyan közismert darabokkal, mint az Ave Maria vagy Kodály Zoltán Esti dala. A kórusok előadása között Révész László orgonaművész gyönyörű zenéjével kápráztatta el a hallgatóságot.

A karnagy szervezésében a kórusok nem mindennapi alakzatokat felvéve énekeltek mindazért, hogy a közönség a zenét még jobban a lelkébe tudja fogadni. Minden jelenlévő megkapta az est műsorfüzetét, amelyben az összes külföldi mű fordítása megtalálható, ezzel segítve a művek megértését és az élmény fokozását. Durányik László a záróművek előtt köszönetét fejezte ki a sok zeneszerető ember jelenlétéért, a kórustagok lelkiismeretes és szorgos munkájáért. A Prima-díjas karnagy elmondta, hogy a koncertekből befolyt összeg teljes mértékben az Aurin és Miraculum kóruscsaládot illeti. Durányik László a záróbeszéde végén minden jelenlévőnek boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánt.

Élő adás