2019. November 13. Szerda  Szilvia

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kecskeméti zongoristák kimagasló sikerei

A közelmúltban kimagasló eredményeket értek el a kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium tanulói a Topolyai Nemzetközi Zongoraversenyen (Szerbia, Vajdaság). Első díjas Csőke Noémi, Nagy Dániel és Varga Viktor, második díjas pedig Farkas Réka. Valamennyien zenei pályára készülnek, így fontos számukra a szereplés, versenyzés.

Csőke Noémi 2016 óta a Kodály Iskola tanulója, a vajdasági Kishegyesről utazik hetente Kecskemétre. Korábban nagy sikerrel versenyzett Olaszországban, Szlovéniában, Romániában. Noémi az elmúlt három évben első helyezést ért el a belgrádi Davorin Jenko Nemzetközi Zongoraversenyen. Az idén és az elmúlt két évben Topolyán is első díjas. Magyarországon, a XVI. Országos Szakgimnáziumi Zongoraversenyen korcsoportja győztese. Szólóestjei voltak többek között Bécsben, Belgrádban, Újvidéken, Szabadkán, Topolyán, Cegléden valamint Kiskőrösön. Április 29-én fellép a Kodály Iskola kimagasló tehetségű növendékeinek koncertjén, ahol Liszt Esz-dúr zongoraversenyét adja elő a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar kíséretében.

Nagy Dániel is több hazai és nemzetközi verseny díjazottja, számos alkalommal részesítették kiemelt nívódíjban és különdíjban. A múlt évben a Zeneművészeti Szakközépiskolák Országos Kamaraversenyén második díjat nyert másik két társával együtt. Az idei topolyai nemzetközi megmérettetésen első helyezést ért el. Dani a kecskeméti városi rendezvények rendszeres fellépője. Tavaly nagy sikerrel játszotta Beethoven C-dúr zongoraversenyét a Hírös Agórában. A tehetséges zongorista idén érettségizik és a Szegedi Tudományegyetemen szeretné folytatni tanulmányait.

Varga Viktor másodízben nyert első díjat Topolyán. Az érettségi előtt álló fiatal tehetség ötödévre marad iskolánkban, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szeretné folytatni tanulmányait.

Farkas Réka tizedik osztályos tanuló, nagy izgalommal vett részt élete első versenyén, ahol második helyezést ért el.  Réka a jövőben is szeretne hasonló kihívásoknak megfelelni.

A rendkívül tehetséges és sikeres fiatal zongoristákat a Kodály Iskola művésztanára, Radványi Mária készítette fel, aki 38 éve tanítja az intézmény középiskolás növendékeit és 29 éve a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának hallgatóit.

Felvételünkön (balról) a tehetséges fiatal zongoristák: Csőke Noémi, Nagy Dániel, Varga Viktor és Farkas Réka

Kecskemét percről percre

Élő adás