2020. Július 13. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Újévi dallamok a kecskeméti Nagytemplomban

Túri- Nagy János orgonaművész 5. Újévi koncertjét tartotta vendégművészeivel, pénteken este a kecskeméti Nagytemplomban. Sztárvendégként Vásáry André lépett fel.

Orgona, énekek és trombita hangjai töltötték be pénteken este a kecskeméti Nagytemplomot. Immár 5. alkalommal tartotta meg újévi koncertjét Túri- Nagy János orgonaművész. Az est folyamán a barokk korszaktól kezdve a huszadik századi zeneszerzők műveiig szólaltak meg jól ismert dallamok.

Túri- Nagy János a Kecskeméti Televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy minden koncerten valami újat szeretnének mutatni, hiszen az orgonát nem hiába nevezik a hangszerek királynőjének sokszínű hangzása miatt. A korábbi években a koncerten közreműködött már Malek Andrea és Beke Márk is. A mostani sztárvendég Vásáry André énekes volt, aki 2017-ben már fellépett az újévi koncerten. Tőle a résztvevők hallhatták például az Ave Mariat, de a Macskák című musical-ből is énekelt a közönségnek.

A koncerten közreműködött még Hencz Ráhel énekesnő, illetve Pecze Balázs trombita művész is. A péntek esti műsor végén megemlékeztek Erdei Péter trombitaművészről. A koncertről hamarosan bővebb beszámolót láthatnak a KTV Múzsa című műsorában.

Élő adás