2019. November 13. Szerda  Szilvia

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

,,Van, amikor a vonós hangszerek énekelnek”

Húsvét közeledtével a Kecskeméti Énekes Kör és a Mendelssohn Kamarazenekar tartott közös koncertet a kecskeméti evangélikus templomban szombaton este. 

Az előadás Mozart „Ave verum corpus” darabja után kapta címét, amely egy örök jelenségnek, az elmúlásnak a sokszínűségét mutatja be a komolyzene árnyalataival. A koncert minden darabja az elmúláshoz, az emberi lélek öröklétéhez és így a húsvét üzenetéhez kapcsolódott. A művészek szerint a békesség, a megbecsülés és az egymás iránti szeretet érzése a legfőbb üzenet.

A teltházas koncerten az országosan is elismert Mendelssohn Kamarazenekar vonós akkordjai és a Kecskeméti Énekes Kör szólamai tökéletes harmóniát varázsoltak az evangélikus templom falai közé. Erdei Péter, a Kecskeméti Énekes Kör karnagya elmondta, a dallamok kellemes összecsengése nem véletlen.

 ,,Van, amikor a vonós hangszerek önmagukban szinte átveszik az énekhang szerepét és úgymond énekelnek” – fogalmazott a karnagy.

A mai koncertet nem csak a kecskemétiek, de a balatonfürediek is élvezhetik, hiszen néhány nap múlva a Kecskeméti Énekes Kör tagjai a Mendelssohn Kamarazenekarral együtt ott is előadják majd a hírös városban bemutatott hangversenyt. 

Kecskemét percről percre

Élő adás