2021. Június 17. Csütörtök  Laura

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Zenevonatról muzsikál szilveszterkor a Kecskemét Brass

Zenevonat járja majd Kecskemét utcáit szilveszter napján. A Hírös Agóra szervezésében a Kecskemét Brass fúvósai szolgáltatják majd a muzsikát a dotto-ról, valamint 7 állomáson. A kezdeményezés Szemereyné Pataki Kludia polgármestertől származik.

Szilveszter napján zenevonat indul a Hírös Agóra elől, hogy bejárja a város utcáit, és hangulatos örömzenével kedveskedjen a kecskemétieknek. A város lakói délután fél 3 és este 7 óra között élvezhetik a Kecskemét Brass fúvósainak muzsikáját.

– Elég speciális a helyzet, mert ugye egy mozgó járművön kell játszanunk. Próbáltunk olyan zenedarabokat összeválogatni, amelyek a kisvonaton ülve is könnyedén eljátszhatók. Ezek főleg magyar és amerikai indulók, filmzenék lesznek, illetve néhány karácsonyi hangulatú darabot is felvettünk a repertoárba – mondta el Földi Jácint, a Kecskemét Brass vezetője.

Nemcsak menet közben játszanak majd a zenekar tagjai, hanem hét állomásnál le is szállnak a zenevonatról. Ezeken a helyszíneken – például a Széchenyivárosban is három helyen – 5-6 perces, picit már komolyabb zeneműveket adnak elő.

Útvonaluk érinti majd a kórházat, a mentőállomást, az uszodát, a Neumann János Egyetem CAMPUS-ának épületét, az Izsáki útról pedig a belvárosba mennek majd, ahol tesznek egy kört a színház körül, végül a Hírös Agórához térnek vissza.

A Zenevonat ötlete Szemereyné Pataki Klaudia polgármestertől származik, az ő felkérésére vállalták a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és az M. Bodon Pál Zeneiskola rézfúvós tanáraiból verbuválódott muzsikusok, hogy megajándékozzák a kecskemétieket egy kis év végi kedvcsináló zenével.

A szilveszteri zenevonat útvonala: Deák Ferenc tér, Petőfi Sándor utca, Kőhíd utca, Nyíri út, Kórház, Akadémia körút, Aradi vértanúk tere, Szimferopol tér, Március 15 utca, Kristály tér, Március 15. utca, Nyíri út, Csabai Géza körút, Mentőállomás, Izsáki út, Dózsa György út, Árpád körút, Batthyány utca, Dobó körút, Deák Ferenc tér.

Kecskemét percről percre

Élő adás